Gila Északi Irányban

 

 

Gila is een dochter van Densy en Bundas von den Weissen LIon. Geboren op 17 november 2007, als laatste van 12 puppy's. Ze had een moeilijke start, immers nadat Densy na 5.00 uur s'morgens geen weeën meer had en er 10 puppy's geboren waren gingen wij er van uit dat het een mooi nestje van 5 reutjes en 5 teefjes was. Maar fout gedacht, want nadat de dierenarts geweest was om Densy een spuit te geven na het onderzoek en alle puppy's had onderzocht. Kwam er toch nog een puppy uit haar buikje, alleen was die dood. Maar Densy had nog een verrassing, er kwam nog een puppy uit haar buikje. Dat gillend geboren werd, heeft even kritiek in onze handen gelegen. Maar Piet handelde doortastend en jawel Gila ging goed ademhalen.  Je was de lichtste in het nest, maar je liet zich niet weg duwen tijdens drinken bij mam Densy. Je groeide als kool en had binnen 2 weken haar gewicht op peil. Het was niet onze bedoeling om uit dit nest een pup te houden, maar na de geboorte van Gila wat ons een speciaal gevoel had gegeven, was Gila voorbestemd om bij ons te blijven.

Je groeit op met een leuk en pittig karakter, je bent echt een teefje met een groot hartje, als ik met je wandelde richting verzorgingshuis het Netehof, liet je zich blij knuffelen door bewoners en visite. Je vond een rollater, of wandelstok of rolstoel heel gewoon. Net als Gytos, Gabana en Gabor, ook zij vonden dat allemaal gewoon. Samen met Gabana, Gabor en Gytos maakte jullie alles onveilig. Kuilen graven was topsport. Jullie wilde met alle geweld in China uit komen. Wat inhield dat we weer een enorm diep gat dicht konden gooien. Je moest wel wennen toen Gabana en Gytos werden opgehaald door hun baasjes, beide gingen in Zweden een show toekomst tegemoet. ook opa Cujo speelde graag met jullie allemaal.

Show lopen samen met Gabor vond je geweldig. Je was snel Nederlands Jeugdkampioen. En al snel ook Nederlands Kampioen. Daarna vond je het welletjes geweest. Je maakte danspasjes in de ring voor de keurmeester, dat vond je veel leuker. Dus voor jou zat het showen erop.

Als we visite verwachten ging je graag naar binnen om ze te begroeten. En als je geknuffeld wordt, blijf je dicht bij de visite zitten. Ook  als er een vreemde hond bij ons komt, maakt niet uit, even snuffelen, ruikt het goed, nou dan is het ook spelen tot jullie er bij in slaap vallen.

Als oma die aan de overkant woonde buiten in de tuin zat, wilde je haar ook begroeten. Oma vond dat geweldig, je wilde zelfs wel eens bij haar op haar knieën springen. Gelukkig voor oma kon ik je op tijd weg trekken. Je bent een geval apart Gila. Ook in 2009 toen Ilka weer terug kwam wonen omdat haar baasje ernstig ziek geworden was, ook Ilka werd met liefde door jou verwelkomt, en samen met mam Densy gingen jullie haar opvoeden. Alsof ze nooit weg geweest was. Toen we voor Ilka een warm woonplekje hadden gevonden was je echt een paar dagen helemaal van slag!

In 2012 hadden we een nestje gepland met jou, je werd gedekt door Edzó van de Viersenhoeve. Maar helaas was je niet drachtig. Vol goede moed zeiden we tegen elkaar dat je tijdens de volgende loopsheid  weer gedekt zou worden door Edzó. Maar toen kwam in oktober een telefoontje van Petra, daar woonde Gandor jou broer. op aanraden van haar DA was er een afspraak gemaakt bij een Cardioloog in Oisterwijk. Ze vermoedde een hartafwijking bij Gandor. Hij at nauwelijks, wilde niet meer spelen met de kleinkinderen van Petra, en ook blafte Gandor niet meer als er een bezorger aan de poort stond. Dat was duidelijk niet goed. Wij waren enorm geschrokken en hebben voor 1 week later een afspraak in Ommen bij de Kompaan, bij cardioloog Rob Gerritsen. Daar bleek na echo en Dopler onderzoek van jou en Densy, dat Desny ook DCM had en jij was vrij. Maar na een lang gesprek met de cardioloog hadden we besloten om met jo geen nestje te fokken.

Jammer maar eigenlijk hadden we de beslissing om niet te fokken met jou, al thuis genomen. Na het belletje van Petra hadden we over niets anders gepraat, Ook Gandor had DCM, hij had het in zeer ernstige mate, de Cardioloog gaf Gandor nog 6 maanden. Ook Gandor ging met een tas vol medicijnen naar huis terug. Gandor is in maart 2013 overleden, Petra vond Gandor liggend op zijn lievelingsplekje op de veranda. Densy moest over 6 maanden terug komen bij de Cadioloog, maar na 3 maanden moest ze er al heen. Het was toen ook met Densy hartstikke fout, en met een tas vol medicijnen kwamen we thuis met haar.

Als Gila wil spelen met ons, dan maakte ze danspasjes, en als wij mee dansen is het feest voor Gila. Voor kaas doet ze ook alles, Zwemmen vond Gila ook geweldig. Hoe kan het ook anders als je samen woont met Newfoundlanders, er wordt toch gezegd, waar je mee omgaat, wordt je mee besmet!!!!!

Omdat we met Gila niet meer wilde fokken, zijn we een paar jaar bezig geweest met zoeken naar een goede pup uit een goede combinatie. Toen we thuis kwamen met Franci ging Gila haar bemoederen. Ook spelen met Franci was geweldig. En met Gabor en Nanouck en Kyra samen zetten jullie de buurt op stelten. 

In april 2016 hebben we ook jou laten onderzoeken naar je hart. Je had weinig uithoudingsvermogen meer, als we wandelden bleef je af en toe stil staan, om weer op adem te komen. vreselijk verharen, en soms was je eetlust ook slecht. Allemaal tekenen dat ook jij wel eens drager zou kunnen zijn van DCM. En onze angst werd bevestigd. Nog 6 maanden gaf de DA jou en ons. Nu is het februari 2018 en gelukkig ben je nog steeds bij ons. Ook al worden de afstanden korter, spelen doe je haast niet meer, en wordt alles in jou leventje minder. Toch geniet je nog van veel dingen om je heen. En zolang jij geniet van het leven genieten wij met jou mee. Als we samen op de Jan Buiskoolweg wandelen en bij nummer 10 zijn gekomen. Ga jij daar altijd gras eten, en als de bewoners in de tuin werken maken we een praatje, en jij wacht geduldig op de knuffel van ze en als er een koekje wordt gepakt is jou dag weer goed.