Gabor Egymásra Találtunk

 

Gabor is geboren bij de fokker van Fajka op 7 oktober 2007. Hij is een zoon van Allando en Drusya Északi Irányban, die weer bij ons geboren is. Het is all in the family!!!

Omdat er bij ons ook een nestje geboren was in 2007 november, rolde Gabor zoals zijn roepnaam is tussen onze G-puppy's in. En ging uiteraard ook mee in ons socialisatieprogramma. Zoals bv het bezoek van een ander ras, de Leonberger van Michelle die ook Gabor heet. Zo dapper. Gabor was absoluut  niet onder de indruk van deze toch wel imposante Leonberger. ook ons G-nest vonden het interessant, maar ook heel gewoon dat deze Gabor bij ons binnen was. En in de puppyren ging liggen tussen de puppy's in. 

Met Cujo, Kiralyi, Densy en Etúská kon Gabor het meteen goed vinden. Hij was vanaf dag 1 welkom in de roedel. En Densy nam Gabor op in haar G-nest. Ze zorgde voor hem zoals ze voor de G-bende zorgde. Zo lief!!! 

Omdat er 2 puppy´s langer bij ons bleven voor ze naar hun baasjes in Zweden konden gaan wonen. Hadden we een kwartet in huis, die geweldig veel lol hadden samen. En ons dagelijks gek maakte, met graven, planten snoeien, en in de tuin helpen snoeien.

Dagelijks wandelen met het kwartet op de Keiheuvel, wat een pret hadden ze samen. Gelukkig luisterde zo goed als we ze riepen, want mede wandelaars met hun kleine hondjes waren doods benauwd voor wat hun vonden grote honden. Terwijl ze nog maar 5 maanden jong waren. Gytos en Gabor daagde Cujo vaak uit voor een spelletje rennen. Cujo was daar wel voor te vinden, dus ook met hun grootvader was het altijd lol.

Waar we Gabor voor wakker kunnen maken? Onze Gabor is een echte Hollander, Dol op Kaas!! Wat hij geërfd heeft van opa Cujo, die kon je ook wakker maken voor kaas!!!

Gabor heeft een super karakter, een groot knuffelgehalte heeft hij. Het maakt niet uit wie hem knuffelt, kinderen, volwassenen, mijn zusje Ina en haar vriend Paul, beide een verstandelijke handicap. Ze deden gek met Gabor, maar ook hij accepteerde alles van ze. Net zoals opa Cujo dat ook deed. Met iedereen die hier komt is Gabor vrienden. Of het nu vrienden, bekenden, of monteurs zijn, iedereen kan rustig binnen lopen en weer naar buiten lopen. Knuffels krijgt Gabor genoeg van ze, een grote lach op zijn snuit!! Alleen als we zonder Gabor naar huis gaan, is het drama. Hij mist dan zijn baasje en kan heel lang zielig janken. Dat kan hij dagen volhouden.

Gabor heeft een geweldige show carrière achter de rug. Altijd heeft Gabor met plezier in de ring gestaan, zich keurig gedragen tegenover keurmeester en ring personeel. Voor de resultaten en behaalde titels zie die rubriek.

Wandelen met zijn baasje, dat is het ultieme plezier op zondag voor Gabor. Omdat wij het belangrijk vinden dat ze op straat lopen, andere hondenvrienden tegen komen, is het zeker dat we op zondag lopen met de bende. En als zijn baasje dan iemand tegenkomt en daar een praatje mee maakt., gaat Gabor er bij zitten. Hij kan zijn baasje al een tijdje en weet, dat praatje duurt wel even.

Samen met de Newfoundlander reu Fergus bewaakten ze ons goed. Ook als er fietsers of wandelaars langs komen, nou ze laten het ons het ons weten. ook zijn er fietsers of wandelaars die al lopend/ fietsend roepen zijn jullie er nog! Dan is het goed dat de buitendeur bijna altijd open staat, zodat onze reuen snel kunnen antwoorden buiten.

We merken ook aan Gabor wanneer de teefjes loops gaan worden. Wat dat onderwerp betreft kan de kalender wel uit huis. mooi zingen kan Gabor dan, zeker als hij dan in andere ruimte in huis verblijft. We zeggen wel eens, samen met Fergus hadden we een mannenkoor in huis.

Wat Gabor ook goed kon samen met Fergus, loeien als er een sirene te horen was. Na het overlijden van Fergus is dat loeien een stuk minder geworden.

Fergus is 27 maart 2015 overleden na een moeilijke periode van zijn achterhand, en ook werd het zicht van Fergus steeds minder. Maar Gabor heeft Fergus lang gemist, ondanks dat Fergus thuis is ingeslapen en ze rustig afscheid konden nemen voor we Fergus gingen begraven. Uren heeft Gabor bij het graf van Fergus doorgebracht.

Gabor waakt nu weer, en weet precies wanneer een inwoner van ons dorp in zijn scootmobiel langs komt, dan staat Gabor paraat, en reageert op het fluiten van de inwoner. En O, dan is de dag voor Gabor weer goed.

Wat we jammer vinden , dat is dat de dekking van Franci niet gelukt is in zomer 2017, Jammer geen puppy´s van Gabor, onze kanjer!!!

Gabor was helemaal van slag toen zijn baasje onverwachts naar het ziekenhuis werd gebracht in oktober 2017. Niet willen eten, lang buiten blijven liggen bij de poort, en maar zachtjes mekkeren. O die maandag dat Piet  weer thuis kwam, die 2 zien staan bij de poort, is een momnet om nooit meer te vergeten. Omdat wij in januari naar Duitsland zijn geweest met Franci, was Gabor weer niet naar binnen te krijgen, en ook wilde hij niet eten, baasjes weg, en Franci weg, nou dan moet ik Gabor alert zijn hé. Tot hij het geluid van onze bus hoorde, dan heeft hij een brede lach op zijn snuit.

Paar jaar geleden was Gabor op de clubmatch van de KVN, hij liep tijdens de Juniorhandling samen met Hugo, Hugo en Gabor eindigde als laatste, was niet vreemd omdat Hugo nooit heeft kunnen oefenen met Gabor. Maar de glimlach van beide, is iets wat we nooit vergeten.

Miriam en Hans zijn hier ook geweest met Mels, Hugo en Ilka. Nou Gabor vond dat tof. Spelen met Ilka, Mels en Hugo, nu de boy's kregen er geen genoeg van, en Gabor ook niet.

Als een van de donders jarig is, vieren wij dat met de pannenkoekenmaaltijd, en ook dan geniet Gabor ten top van de kaas en spekpannekoeken.

Maar ook Gabor krijgt last van zijn achterhand. Het is eerst nog goed te behandelen met injecties en medicijnen. Maar langzaam aan wordt het slechter. Opstaan met veel pijn, door zijn poten zakken. Uitlaten met een badlaken bij ons, dan kunnen we Gabor omhoog sjorren als hij door zijn poten is gezakt.

Gabor blijft zijn plekje bezet houden bij de poort, hij geeft dat niet op. Ook al wankelt hij er naar toe, dat plekje is voor Gabor!!

Dan komt de dag, dat we een beslissing moeten gaan nemen. De DA begrijpt ons dilemma, en samen praten we over onze beslissing.

Gabor jou vergeten we nooit, daar hebben wij heel veel mooie en geweldige herinneringen voor. Alle foto's houden jou kop vast, zodat we je lach ons blijven herinneren!!!! 

 

     

 m