Fehér Cimborák Faria Franci

 

Franci 1 Jaar oud

Na 3 jaar rondkijken, stambomen uitgezocht en gewikt en gewogen, besloten wij om bij Kuvaszkennel Fehér Cimborák te gaan kijken naar de puppy's. We zijn meerdere keren wezen puppy's knuffelen en hebben ze op hun karakter beoordeeld.

En dan was het zover, Franci zoals we haar hebben genoemd kwam mee naar ons huis. Ze is van vanaf het begin grote vrienden met Gabor. Gila,Nanouck en Kyra moesten langer wennen. Maar na 1 week kon Franci ook bij hun op hun bed liggen en met ze spelen.

We hebben Franci regelmatig mee genomen naar de markt. En als we boodschappen moesten doen, ging ze mee. Zo wendde ze snel aan alles wat we tegen kwamen op straat. ook de geluiden op straat waren al snel gewoon.

Franci heeft een zacht karakter met een eigen willetje. Ze weet wat ze wil, en maakt dat duidelijk met haar ogen.

Buiten spelen is favoriet bij haar, ook s' avonds buiten zitten, luisteren naar alle geluiden, is iets wat ze het liefst doet. Ze is onze 1e Kuvasz, die meerdere malen het balletje komt terugbrengen. Immers, een Kuvasz zegt na 2x de bal terugbrengen, nu is het genoeg, haal de bal zelf maar baas.

Als Franci tijdens een wandeling een knuffel krijgt van een voorbijganger is haar dag weer top! Kinderen vindt ze hartstikke leuk en spelen met ze is ook favoriet bij Franci. 

 Sinds Freya erbij is gekomen in 2016 heeft Franci er een speelmaatje bij. Samen hebben ze veel lol,kuilen graven is hun favoriete hobby. Gabor wil dan ook mee doen. Franci en Freya zijn van Duitse afkomst,dus het graven konden we verwachten. Zal Gabor ook een beetje Duits in zijn lijf hebben?

Dan is het 2017, we hadden al besloten dat Gabor dit jaar Franci zal dekken. Gabor met zijn  lieve karakter, en goede gezondheid is de reu voor Franci. Alle onderzoeken heeft Franci achter de rug, alles is uitstekend dus niets staat een dekking in de weg. 7en 8 juli is ze gedekt door Gabor. Spannend tot de echo. Helaas laat de echo niets zien, teleurgesteld zijn we wel een beetje, maar positief blijven en op naar de volgende loopsheid van Franci in 2018. Gabor dekt Franci niet meer, hij is dan 10jaar. Nee, we gaan op zoek naar een goede en gezonde reu voor Franci. Hopen dat het in 2018 wel lukt met puppy's verwachten.