Fajka Egymásra Találtunk

  

 

                                                        

In mei 2000 ben je bij ons komen wonen Fajka. Samen met Cujo hebben we je opgehaald. Cujo schrok zich wild toen Falka en Csitri naar hem keken. Hij dook achter de zitbank, en dacht hier ben ik veilig. Wat hebben we gelachen om Cujo. Fajka je bent bij ons gekomen omdat we na een reu ook een teefje wilde. Je was geliefd bij Cujo, Argos en Djenghis. Met alle drie was je snel de beste vriendjes. Cujo kwam er snel achter dat jij een eigen willetje had, na 3 dagen ging je knus op zijn bed liggen, en Cujo kon op het randje van zijn bed liggen. Hij grommelde wat, maar jij trok je er niets van aan.

Wandelen in het park samen met Cujo wilde je wel graag, alleen wandelen met mij vond je niet leuk. Je wilde gewoon ook die lange wandeling lopen, net als Cujo. Fietsers vond je wel leuk als ze in het park fietsten, met ze mee rennen was al snel een sport van je, jou terug roepen had geen zin, juist dan had je zand in je oren. In het park wilde je de kleine hondjes altijd beschermen.

Als Sandra en Argos bij ons kwamen was het dolle pret met jullie drieën. Soms ging je naar Sandra en Argos toe, en bleef daar slapen. Nou dat vond je te gek, andere honden daar in het park, maakte je niet uit, je vond iedereen leuk. 

Het show lopen was niet zo jou ding, je wilde graag met ons mee in de auto, maar als we dan de showhal binnen liepen, hoorde wij jou denken ik ben er weer ingetrapt. Terwijl je graag aandacht wilde van iedereen, maar in de ring was je toch wel terughoudend naar de keurmeester. Alleen moest Marjory wel haar mondje houden, anders had je alleen aandacht voor haar.

Tijdens een wandeling in Baarle Nassau, georganiseerd door de KVN, zaten Piet en ik al met jou aan een tafel in de legertent. Cujo en jij lagen relaxt onder tafel, tot jij de stem van Marjory hoorde buiten. Toen vloog de tafel in de hoogte en de kopjes waren leeg. Ja, ja, de stem was soms belangrijker dan wat of wie ook. Ook als Marjory ons belde dan was jij niet naar buiten te krijgen, want eerst even blaffen naar Marjory.

In 2001 zijn we met Cujo en jou naar de wereldshow in Porto Portugal geweest. Daar ben jij jeugd Wereld Winner geworden. Het was een gezellige tijd daar, samen met Han en Marjory, met hun teven Bájdus en Dévaj. En Mark en Lydia met hun reu Django. Op de dag van de show hadden we s´ avonds een groot feest in ons restaurant. 

In onze vakantie zijn we met jou en Cujo naar Hongarije gereden.   Eerst een overnachting in Dommelstad, in een mooi familiehotel. In Csopack hadden wij een huis gehuurd. Top was dat met grote tuin en veel bomen voor de schaduw. En konden jullie ook leuk spelen samen. In de straat bij een van de huizen speelde elke dag een Bernersenner in zijn tuin. Als hij jullie zag aan komen, hing hij over het tuinhek, voor een knuffel van jullie beide. Geweldig vonden wij, ook het baasje van de Bernersenner was verbaasd. De Hongaren kennen de Kuvasz natuurlijk als waakhond, en op straat kom je ze niet snel tegen. Als wij met onze Kuvaszok op straat liepen staken de Hongaarse bewoners de straat over.

In de winter naar het strand in Egmond was geweldig voor je. De golven hoog! Geen probleem, jij dook erin, samen met Cujo en Argos. Argos die eenmaal uit de auto meteen naar beneden naar beneden wilde renen, maar eerst keken we of er geen mensen en kinderen liepen, want dan was Argos onbesuisd. Snel het water in duiken was zijn hobby. Jij probeerde altijd in de schuimkopen te happen.

Samen met je baasje naar de volière om de vogels te verzorgen. Kom jij op een dag met een grote Kwartel in je bekkie naar mij geloen. Gelukkig was de kwartel alleen geschrokken

In 2002 komt Hera bij Sandra wonen. Maar eerst zijn wij samen naar Duitsland gereden om Hera te bewonderen. We werden hartelijk ontvangen bij kennel Von Der Wassennach, de fokkers Peter en Margit hadden broodjes met Forel voor ons klaar staan. De Forel was heerlijk, en voor het avondeten hebben we ook Forel gekocht bij ze in hun winkel. Ze rookten de Forel zelf, nou verser kan het niet hé! Ze hadden voor jullie een schaduwplekje waar jullie lekkers en water hadden gekregen.

Wij vonden Hera een schatje, zo sociaal en lief. Ze kon nog niet met ons mee, omdat de Newfoundlanderclub Hera nog moest controleren op haar gezondheid, Zo doen ze dat in Duitsland. Na de afspraak dat we donderdag Hera ophalen, zijn we naar ons vakantiehuisje gereden. Een mooi huisje met vriendelijke verhuurders  In de weide liepen Herten en varkens. Daar kon je uren naar kijken, en ik las de gedachte van Cujo en Fajka. We hebben veel gewandeld in de omgeving met jullie. Donderdag weer naar de familie Krotsch, en wederom hadden ze aan jullie gedacht, jullie werden weer verwend, en ook wij werden hartelijk ontvangen en verwend.!!

We hebben samen met Hera erbij in een leuke stad gewandeld, Hera in de armen van Sandra, zo met ons allen kregen we veel belangstelling. Jij vond Hera superleuk, en speelde het liefst de hele dag met haar. Maar Hera moest nog veel slapen, jij ging er dan naast liggen, tot je bedacht dat spelen met Argos en Cujo ook leuk was,

Februari 2003 kwam Kiralyi bij ons wonen, En dat vond je geweldig, een klein puppy die jou in alles na doet. Je bleef haar likken en jullie knuffelde veel. Samen kuilen graven in de tuin, dan ligt er ijs op de vijver, en dat is leuk om op te staan en lopen.

Dan is het maart en gaan we verhuizen naar Belgie, jullie samen voelde zich de koning op ons terrein. Op de Keiheuvel wandelen, samen met Cujo, Argos, Hera en Kiralyi. Zwemmen in het meertje vond je leuk. Als er eenden in zwommen, was je niet bang om er ook in te rennen, de eenden maakte wel dat ze weg vlogen.

In 2004 heb je samen met Cujo voor ons eerste nestje gezorgd. 23 mei zijn er 6 puppy´s geboren. 3 reutjes en 3 teefjes. Je was een geweldige moeder voor jou puppy´s, Niks was je teveel. In je drachtperiode at je slecht, elke dag bedachten we eten wat je wel lekker vond. Maar toch had je voldoende melk voor jou zestal. En de puppy´s groeide goed. Ze werden goed verzorgd door je, en als we een stukje gingen lopen met ze, wilde je steeds meelopen. Je hebt ze veel geleerd Fajka. Je kunt trots zijn op z Fajkae. Django bleef langer bij ons, hij is in Spanje gaan wonen bij Mercedes. Jij hebt dat niet meer mee gemaakt. 20 augustus ben jij ziek geworden, zaterdag zijn we met je naar de Dierenarts gegaan, je moest daar blijven. Ze wisten niet meteen wat het zou kunnen zijn. Zaterdagavond hebben we je zelf naar een andere kliniek gebracht, daar aangekomen kon je niet meer op je poten staan. Dus ben je op de brancard naar binnen gereden. Waar s´nachts ook een DA aanwezig is. Daar werd geconstadeerd dat je vermoedelijk Leptospirose had opgelopen. Met een vreselijk gevoel in ons lijf hebben we jou daar achter gelaten en zondagmorgen weer gebeld, en toen hoorde we dat je iets had gegeten. Maar jou toestand was nog steeds kritiek. En dan maandagmorgen het belletje uit de kliniek, je had het niet gered. Zo vol ongeloof heb ik geluisterd naar wat ze vertelde, nooit meer een knuffel van jou Fajka. Meisje we weten dat je hebt gevochten, maar helaas, juist jij hebt dit opgelopen wat iedereen had kunnen krijgen. Door jou misselijkheid tijdens de dracht, daarna 6 puppy´s op de wereld gezet met een goed geboorte gewicht, genoeg melk voor ze dag in, dag uit. En dan heb je vermoedelijk buiten water gedronken, waar een rat of duif hun behoefte in hadden gedaan. Vanaf toen hebben wij besloten om onze Brigade elke half jaar te laten inenten tegen de ziekte van Weil. Je kwam niet meer bij ons thuis, eerst moesten we weten wat de uitslag van het bloedonderzoek was. Uiteraard wilden wij weten wat de uitslag was, vooral vanwege jou puppy´s. De uitslag bleek inderdaad de leptospirosete zijn. En gelukkig waren  jou puppy´s vrij van deze afschuwelijke ziekte.

Rust zacht Fajka, vergeten doen wij jou nooit. Je hebt een warm plekje in ons hart!!!