Etúska A Gazdaság Ról

In december 2005 ben je bij ons gekomen, Je nam een apart plekje in de roedel. Je moest eerst niet veel hebben van onze andere Kuvaszok en onze Newfoundlanders. Je had lange tijd nodig om te wennen bij ons.

Athea gaf je veel ruimte om te wennen, Kiralyi wilde jou zo graag knuffelen, maar jij wilde dat niet. Waarom? Was dat omdat je voelde dat Kiralyi niet gezond was? Wij mensen moesten daar vaak naar raden.

Je wilde altijd wandelen als wij een riem pakte. Maar zo doen wij dat niet. Van de oudste naar de jongste, helaas voor jou, en jij was de jongste. Wat kon je dan boos zijn, en piepen en janken. Poeh, dat kon je goed zeg!!

Je groeide op en was inmiddels met zowel onze Kuvaszok als de Newfoundlanders vriendjes. Spelen met de andere vond je top, en als wij de bal pakte en ermee wegliepen, nou dan kwam je blaffend achter ons aan gerend. Geweldig vond je dat, en de autoband die aan een boom hing op jullie speelterrein was geliefd bij jullie allemaal, aan trekken en met jullie kop in de opening hangen.

Nestdag bij jou fokker vond je leuk, met al je broers en zusjes wilde jij knuffelen. Jou broers en zusjes vonden Pomona die ook mee was te zwart. Terwijl zij na een duik in het bosbad ook zwart waren geworden.

Het showlopen vond je geweldig. Je had er altijd zin in, en als een vrolijk jong veulen liep je in de ring. De showresultaten waren uitstekend.

Visite die ook van jullie hielden, vond je super. En als je aandacht en knuffels kreeg, kon jou dag niet meer stuk.

In 2007 kwam Gabor bij ons wonen, dat vond je top. Dikke vriendjes werden jullie beide. Ook met ons G-nest wilde jij wel spelen, zeker wel met de reutjes. Uit dat nest bleef Gila bij ons.

Toen Newfoundlander Fergus erbij kwam, was je snel ook vriendjes met hem. Met Gila was je geen maatjes, jammer want het botste regelmatig tussen jullie beide.

21 november 2009 werd jou eerste nestje geboren. 6 reutjes en 6 teefjes. Gabor was de vader, maar die ging samen met Fergus een rondje om. In het begin moest Gabor niet veel hebben van de krioelende wolbaaltjes hebben. Fergus daar en tegen, was de grote knuffelbeer voor de puppy's. En jij Etúská moest ook niet zoveel van de puppy's hebben. Je vond ze echt wel lief, maar je ging liever buiten spelen met de reuen. Als Fergus zich bemoeide met de puppy's dan kwam je er ook bij.

Densy bemoeide zich ook veel met jou puppy's als jij niet in de buurt was. Densy sprong in de puppyren, de puppy's kwamen blij naar haar toe gehuppeld, ze werden stevig geknuffeld en gemasseerd  door Densy. Ook Gila bemoeide zich met, wat jou puppy´s. Maar dan werd jij weer boos. Toch hebben we best veel foto´s waar jij zo met een glimlach tussen jou puppy´s lag. Maar o, die reuen buiten. Het dilemma was groot voor je.

Dan in 2010, moesten we een beslissing nemen, wie we gaan herplaatsen. Jou of Gila. Het was weertot een botsing tussen jullie beide gekomen, wat uiteindelijk resulteerde in een 3 uur durend bezoek bij de dierenarts. Uiteindelijk zijn we voor jou een goed en fijn woonplekje gaan zoeken. En soms gaat iets zo als het gaan moet. We kregen een belletje van Nadine, ze wilde graag de Kuvasz ontmoeten en knuffelen. En omdat wij dat leuk vinden kwamen Hans en Nadine op een woensdagmiddag langs. Dat was een gezellige middag met veel geknuffel, van beide kanten. Ze wisten niet zeker of ze een pup wilde, omdat ze pas een bedrijf gestart waren. Sandra vroeg of ze een oudere hond een woonplekje wilden geven. Hoe dat zo, vroegen ze! Sandra antwoord dat we voor Etúská een goed en gezellig woonplekje zoeken. En uit gelegt waarom. Nadine heeft een klein stukje met Etúská gewandeld, en Etúská ging mee alsof ze dat dagelijks deden. Ze wilde er rustig over kunnen nadenken, wat wij goed vonden. Wanneer willen jullie antwoord vroeg Hans, maakt niet uit antwoorden wij. Donderdagmorgen was er al een belletje uit Tilburg, we gaan ervoor antwoordde Nadine. Top antwoordde wij. Zondag kwamen ze, en dan ging Etúská mee naar Tilburg. Met een rot gevoel in mijn maag brachten wij de laatste dagen met haar door. En zondagmiddag ging ze mee met Hans en Nadine. Maandag kregen we de 1e mail van hans, ze was zondagavond uit de deur naar buiten geglipt. toen vrienden van haar nieuwe baasjes naar huis gingen. Ze ging alleen aan de wandel, en had al snel haar stamkroeg gevonden, ze was bij wildvreemden onder het tafeltje op het terras van de kroeg gaan liggen. En wachtte rustig op haar Belgisch biertje. Ja Etúská weet wat ze lekker vond. Ze heeft een geweldige tijd bij Hans en Nadine   gekregen, waar wij ze altijd dankbaar voor blijven voor zullen zijn. Helaas liet jou gezondheid te wensen over toen je wat ouder werd. We konden Hans en Nadine niet veel advies geven helaas, omdat de fokker weinig contact met de andere eigenaars van hun E-nest hadden. 

En dan komt in maart 2017 het berichtje dat je bent overleden Etúská. Bijna 12 jaar ben je geworden, met een mooi leven en mooie lieve puppy´s hebben we altijd een mooie herinnering aan jou!!

  

 Sa