Densy Északi Irányban

Jij bent het teefje die als eerste met onze kennelnaam is geboren. Een echte dondersteen was je, altijd iets doen wat wij niet zo leuk vonden. Haantje de voorste als het op drinken aan kwam bij mum Fajka. Voor niemand was je bang, en toen jullie groot genoeg voor de puppyren waren, klom je er altijd uit, als wij wilden gaan slapen, voor de lichten uit waren binnen was jij al uit de puppyren geklommen. En wandelde jij rond in de woonkamer. Spelen met jou broertjes en zusjes, de geweldige zes noemden we jullie. Verder was je een schat, altijd in voor een knuffel van iedereen die jou leuk vond. Samen met Királyi ook van alles uitspoken. Je bent altijd in geweest voor iets geks!!

Wat ook leuk was, zowel van Cujo als van Fajka had je hun karakter geërfd.  

Toen jij 3 maanden jong was, werd Fajka, jou mam erg ziek en is een paar dagen later in de kliniek overleden, toen was je helemaal van slag. Je jankte wat af, niemand meer die jou bemoederde, je leerde graven, je leerde hoe je het best zielig kon kijken en dan misschien een koekje kreeg. Ook Királyi miste Fajka enorm, at niet en zat lusteloos in een hoekje. We kregen een gouden ingeving, als we jullie nu samen in de puppyren zette, ging Királyi jou misschien bemoederen. eerst was het voor jullie beide vreemd, maar aan het eind van de dag begon Királyi jou te likken en ging jij dichtbij Királyi liggen. Ze liet ook toe dat Densy in haar mand wou leggen. En zo is Királyi jou 2e mam geworden. Wat een gelukkig idee, en o zo blij dat het idee goed uitpakte.

Wandelen op de Keiheuvel vond ook jij geweldig, samen met Királyi ook in het meertje zwemmen en achter de eendjes aan rennen. Jagen zat in jou bloed, ook eens een duif in de tuin gevonden, die verzwakt was. Jij probeerde samen met Athea de duif te pakken. De plantentafel buiten ging een aantal centimeters omhoog.Jullie bleven gewoon voor de tafel zitten samen, tot we jullie eten gaven. Toen konden wij de duif pakken en in een vogelkooi zetten. Net zolang tot de duif weer op krachten was. Jij had door dat de duif uit de kooi eerst op het dak van het huis ging zitten. Jij bleef in de poort zitten tot je zeker wist dat de duif was weg gevlogen.

Als we gingen bbq was je als eerste bij de tuintafel, jullie wisten dat er wel een frikandel voor jullie was. En als er ook nog wat brood over bleef, was het smullen. Ook was je gek op kaas en Meloen. Visite vond je geweldig, zeker als jullie geknuffeld werden. je bleef altijd dicht  bij ze zitten, je wist immers nooit of ze een stukje taart lieten vallen. Ja Densy, eten was favoriet bij jou.

Langs het hek van de buurman en ons, rennen met de buurhond Harry, samen heen en weer rennen van voor naar achter. Geweldig om naar te kijken, Harry staat morgens al te kijken waar jij bent. Als jij nog geen zin had, ging Harry verontwaardigt met zijn rug naar het hek leggen.

Als we met jou naar de dierenarts gingen was je gul met kusjes geven. Vrolijk ging je naar binnen, en wat er ook moest gebeuren, jij maakte nergens een punt van.

In 2005 komt Athea bij ons wonen, later dat jaar komen Pomona en Etúská bij ons wonen. De Newfoundlander meisjes zijn meteen gewend aan jullie, Etúská heeft langere periode nodig om te wennen aan jullie allemaal.   En jij gaat net zoals Királyi  bij jou deed, nu samen met Kiralyi, Etúská bemoederen.  Etúská loopt makkelijk de trap op, en ging dan boven bij Sandra buurten. Jij deed dat niet zo snel, maar als je boven was bij Sandra is het meteen dolle pret.

Ook jij accepteerde het dat Vic bij onze poort stopte en jullie allemaal een aai over jullie kop gaf. Ook als zijn hondje te dicht bij de poort kwam, blafte je niet.

Mee naar bv de markt in Valkenswaard, dat vond je leuk. En als we ook een terrasje pakken en je aandacht kreeg van andere terrasbezoekers, lazen we in jou ogen, Toppie!

Met jou wandelen was gezellig, we  hoorden jou allerlei geluiden maken. Ook als we s´morgens benden kwamen stond jij al bij de trap om te vertellen waar je over gedroomd had s´nachts. Zo heb jij de bijnaam Truus de Mier gekregen, en soms noemden we jou tutteretut!! 

Je merkt dat Kiralyi minder wil spelen met jou en alle anderen. Ze heeft meer pijn, en geeft zelf aan, laat mij maar met rust. Iedereen houdt rekening met Kiralyi, en er zal niemand lelijk moeten doen tegenhaar, want jullie beschermen Kiralyi goed. 

In 2007 is je eerste nestje geboren, 17-11-2077. Het G/Nest. de reu was Bundas von den Weissen Lions, 5 Reutjes en 6 Teefjes heb je op de wereld gezet. Je straalde, met het grut samen in de werpkist. Je was een geweldige mam voor je puppy´s. Druk bezig met bemoederen, en als Királyi om een hoekje kwam kijken, mocht ze zelfs aan het puppy wat wij pakte uit de werpkist snuffelen. Ook Királyi straalde met jou puppy´s. Uit dit nestje hielden wij Gila, die heel veel streken van jou in haarrugtasje heeft. Je vond het maar niks als weer een puppy met de nieuwe eigenaar naar zijn nieuwe woonplekje ging. Maar als ze bij ons kwamen met jou puppy, was je happy en begon het moederen weer. Ook hield jij je met Gabor bezig die bij ons zijn woonplekje had gekregen. Ook Gila, Gytos en Gabana werden nog steeds bemoederd door je. Toen Gytos en Gabana werden opgehaald door Lotte en Johan was je echt een paar dagen helemaal van slag. Je miste ze echt!

Het showgebeuren vond je net als Fajka niet zo leuk, dus toen jij de punten had verdiend die nodig zijn voor het fokken, hebben we gezegd, zo is het goed.

Als Kiralyi in februari 2008 overlijdt ben je opnieuw van slag, je eet weer slecht en spelen hoeft allemaal niet meer zo nodig. Maar nu slepen de 4 G´s  jou erdoor. Ook als Cujo is overleden in mei 2008, heb je weer een slechte periode.

In augustus 2008 zijn wij Piet en ik met Etúská naar Zweden, de wereldshow en een paar andere shows geweest. Regelmatig belden we met Sandra, en dan vertelde Sandra dat jij ons miste. Ondanks jou bezigheden met de 4 G´s, Daar in Zweden maakten we voor het eerst kennis met Johan en Lotte, zij komen in september  bij ons, en vlogen een paar dagen later terug met Gytos en Gabana.  

In 11 mei 2009 heb jij je tweede nestje gekregen. Ook nu was het weer een groot feest voor je. Genieten van jou puppy´s en o, als een de puppy´s piepte, was je meteen met dat puppy bezig om te troosten. En met 6 weken kregen ze hun chip en enting,. We hadden jou wel bij de puppy´s gelaten, maar je zat bij de chipper bijna op schoot, want je lette goed op om te kijken wat hij deed.. En je was ook weer verdrietig toen de puppy´s weg gingen naar hun woonplekjes. gelukkig voor jou bleven 2 reutjes van wege vakantie langer bij jou. Kon je moederen en genieten van jou 2 boys! Ook toen Ilka terug kwam in september omdat haar baasje ernstig ziek was,: Je ging meteen weer verder met zorgen voor Ilka.

 Komen we op een morgen buiten, zien we dat er veel planten in de tuin plat lagen. Wat bleek, een dood katje tussen de planten. Opgeruimd en we gaan verder met onze bezigheden. S´middags zie ik jou lopen met iets vreemds in je bekkie, en jawel hoor, nog een dood katje. Ik er achteraan, maar je had het snel verstopt. Omdat er visite was, hadden we nog niet gezocht naar dat katje, tot jij s´avonds voor het slapen gaan ,met dat katje binnenkomt, en het tussen de  bench  van de beide boys had neer gelegd! Dat ben jij Densy, altijd zorgen. Dat wij het geen goed idee vonden, tja dat was jou probleem niet. Griezel nog bij de gedachte er aan  

Spelen met Etúská, Gabor, Gila, Fergus, Pomona en Athea dat was top. Jullie hadden onwijs veel plezier samen.

Dan verhuizen wij allemaal terug naar Holland, naar de provincie Groningen. veel ruimte hier, dus ook nu kan je weer rennen, en veel wandelen natuurlijk. Soms richting Duitsland, andere keer naar het Veendiep. En samen met alle donders de postbode weg blaffen, dat bleef je favoriete spelletje.

Dan komt in oktober 2012 een belletje van Petra, Gandor´s baasje. Het gaat niet goed met Gandor, hij moet naar de kliniek in Oisterwijk voor hartonderzoek. We zijn ons rot geschrokken, en besluiten om voor jou en Gila een afspraak te maken bij de Kompaan in Ommen, bij cardioloog Rob Gerritsen. Daar volgt de ontgoocheling, jij hebt ook DCM, en Gila is dan nog vrij. Na een lang gesprek met de cardioloog hadden we besloten om Gila niet meer te laten dekken. We hadden afgesproken dat we met Densy terug kwamen in juni 2013, Maar jou gezondheid werd snel slechter, dus in maart gingen we weer naar de cardioloog met jou. Jou hart was nog slechter dan we hoopten. Met nog meer medicijnen voor jou kwamen we weer thuis. Maar elke dag gingen we nog een stukje wandelen met je, tot ook dat niet meer ging. Buiten lag je graag in de schaduw, Gabor, Gila, Fergus en Nanouck lagen dicht bij je. Ze pasten goed op jou. In maart is ook Gandor overleden, liggend op zijn lievelingsplekje op de veranda, vond Petra hem.

En dan komt het moment dat we in mei 2013 een beslissing moeten nemen voor jou Densy, om jou te bevrijden van de pijn in je lijf en de benauwdheid. Komt de dierenarts op 10 mei bij ons. Rust zacht lieverd, vergeten doen wij jou nooit!!! 

 

.