Onze Kuvaszok

Fehér Cimborák Faria Franci

Franci 1 jaarFranci 1 Jaar oud

Na 3 jaar rondkijken, stambomen uitgezocht en gewikt en gewogen, besloten wij om bij Kuvaszkennel Fehér Cimborák te gaan kijken naar de puppy's. We zijn meerdere keren wezen puppy's knuffelen en hebben ze op hun karakter beoordeeld. En dan was het zover, Franci zoals we haar hebben genoemd kwam mee naar ons huis. Ze is van vanaf het begin grote vrienden met Gabor. En toen vorig jaar de Zwart/Witte Newfoundlander Freya erbij kwam in de roedel, heeft Franci een maatje erbij. Ze hebben samen veel lol, en samen kuilen graven is hun favoriete hobby. Ze zijn tenslotte allebei van Duitse afkomst, dus het kuilen graven konden we verwachten. Franci heeft een zacht karakter, met een eigen willetje. Ze weet duidelijk wat ze wil, en weet dat met haar ogen wel duidelijk te maken. Buiten spelen en wandelen is favoriet bij Franci. Ze is onze eerste Kuvasz die meerdere malen het balletje terug komt brengen. Immers, een Kuvasz zegt na 2x de bal terugbrengen, nu is het genoeg, haal de bal zelf maar baas. Als ze tijdens de wandeling door een voorbijganger een knuffel krijgt is haar dag weer top. Kinderen vind ze echt hartstikke leuk, en spelen met ze is ook favoriet bij Franci.       

Links

 

Egymásra Találtunk

 

Fehér Cimborák

 

Newfoundlanderkennel Van Hera’s Berenrijk

 

Reikipraktijk Van Hera’s Berenrijk

 

Tatrakennel Owczarek Podhalanski.nl

 

Kuvaszvereniging Nederland

 

De hondenhoeve.nl 

 

Hondenschool, Dagopvang, Pension

 

 

 

Herplaatser

 

Herplaatser

 

Gelukkig hebben wij nu geen herplaatser. U kan ook op de site van de Kuvaszvereniging Nederland kijken.

 

Belevenissen en verhaaltjes van onze puppies

 

                                  Mascotte Garak

Dit verhaaltje gaat over Garak Északi Irányban, Garaks's baas Toon en de kleinzoons. Al 6 jaar is Toon met Garak bij elke wedstrijd te vinden bij de voetbalclub Vooruit Oirschot. Garak is de grootste mascotte van de voetbal team's. .Zonder Garak wordt er geen wedstrijd gespeeld.

Zes jaar geleden was Garak al de mascotte van het elftal van kleinzoon Tomas.

Nu is hij al jaren de trouwste supporter van 3 jeugdelftallen, waar de kleinzoons van Toon in spelen. Er zijn zaterdagen bij dat Toon en Garak 3 wedstrijden zien. En dat doen ze nog steeds met veel plezier. Garak vind het geweldig als de voetbaljongens hem een knuffel geven.

Ieder jaar organiseert Vooruit Oirschot in de laatste vakantieweek de voetbaldagen voor de jeugd t/m 13 jaar.

Er doen dan 180 kinderen mee. Toon gaat dan met Garak alle 3 dagen kijken, want zonder de mascotte Garak is er een lege plek aan de zijlijn.

Iedereen in Oirschot kent Garak, want hij is de trouwste supporter van Vooruit Oirschot.

Garak is de favoriet bij de voetballertjes zoals je op de foto kan zien. Bij de thuiswedstrijden komen ouders vaak vragen welk ras Garak is. Garak wordt ook wel de ijsbeer van Oirschot genoemd.