Ons doel

 

 

Wij fokken met onze Kuvaszok af en toe een nestje.

 

Om een gezond en mooi nestje, en met een goed karakter op de wereld te zetten, willen wij al het mogelijke doen, om ze een goede start te geven. Ten eerste zoeken wij de foklijnen goed uit. Dan wordt ook het karakter goed geobserveerd van de dekreu, en kijken we of het past bij het karakter van onze teef.

 

Socialiseren: Dat doen wij als volgt, zodat het voor de pup en de nieuwe eigenaars iets makkelijker is in de eerste periode.

 

Vanaf 3 weken is iedereen welkom om gezellig met de puppy’s gaan knuffelen. Als ze weer iets ouder zijn gaan ze samen met onze Kuvaszok en Newfoundlanders samen buiten spelen, uiteraard onder begeleiding van ons. Honden van knuffeleigenaars zijn ook welkom, als de hond het leuk vind!

 

Als ze 6 weken oud zijn, gaan we dagelijks met ze wandelen. Halsriempjes om, leiband eraan, en we gaan! Er is genoeg verkeer op de weg hier, vrachtauto’s, tractors, fietsers en wandelaars. En dan hopen we dat de wandelaars en fietsers de puppy’s willen knuffelen en kletsen.

 

Zo gaan we ook met de puppy’s naar de markt in Vlagwedde. De kinderboerderij gaan we bezoeken met ze. Ook vragen we aan de pupkopers die in de buurt wonen, om veel te komen knuffelen en dan samen gaan wandelen met de puppy’s. En ouders met kinderen uit de buurt, vragen we, kom knuffelen en spelen met de puppy’s.

 

Ze krijgen ook alle geluiden te horen die in huis te horen zijn. Radio, de cd’s met allerlei geluiden. De stofzuiger, alle HH machines, tv, en alles wat we kunnen bedenken om te laten horen. Buiten maken ze kennis met de motormaaier, boormachines enz. Ook pakken we af en toe de paraplu, open en dicht, en dat meerdere malen.

 

Als er na 9 weken hier nog puppy’s wonen, blijven wij doorgaan met socialiseren. Zodat ze alles gewoon en leuk blijven vinden.