Belevenissen en verhaaltjes van onze puppies

 

    

                                  Allebei grote vrienden met de Koe!

Zowel Cujo als Gamay zijn vrienden met de Koe. Tijdens onze vakantie in Limburg liepen wij dagelijks langs een weiland met koeien, en elke dag kwam een van de koeien naar het hek en Cujo wachtte net zo lang tot hij de koe een kusje kon geven. En dan krijgen we van Truus en Eppo, de baasjes van Gamay een foto, met jawel Gamay en een koe, ook  Gamay is niet bang voor koeien, en Gamay geeft een koe een kusje !!! Tijdens fotomappen uitzoeken kom ik deze foto tegen van Imca, pup van Gabor en Etúská tijdens een bezoek bij de boerderij op Grote Beek in Eindhoven, ook Imca is met het kusje geven aan die leuke ezel, een echte afstammeling van Cujo

                                                                                                                Imca

Cujo

         

 

                                                                                     

 

 

 

                                                                                                                        

 

                                                         Iszy naar de dierenarts  

1x in het jaar  bezoekt Iszy de Dierenarts voor de jaarlijkse enting. Ze gaat er graag naar toe, vrolijk kwispelend en dolblij loopt ze naar binnen en iedereen kan van haar een kusje krijgen. Alle medewerkers zijn blij als ze Iszy binnen zien komen, omdat ze alles goed vind, geen probleem met prikken. Ze loopt eerst naar de weegschaal. Eerst er overheen, weer terug en met een zucht gaat ze op haar gemak zitten.

Vervolgens de behandelkamer in en hop op de behandeltafel. Het gaat de laatste tijd iets moeilijker met haar heupen, maar als de tafel laag staat kan ze er gemakkelijk op en af stappen. De Dierenarts krijgt verschillende likjes in haar gezicht van Iszy.

Tot nog toe is geen enkele behandeling een probleem geweest. Injecties, tandplak verwijderen, gewoon bek open houden en krabben maar. Nagels knippen is gewoon een pootje geven. Iszy is echt vertrouwd met de praktijk en met de Dierenarts. Ze vinden elkaar ook echt leuk!!!!

Als Iszy voor andere onderzoeken een keer naar de Dierenarts moet, is het ook geen probleem. Iszy voelt dat de Dierenarts niet bang voor haar is, wat in sommige andere klinieken soms nog voorkomt. En dat voelt Iszy aan.

Afgelopen zomer ben ik met Iszy naar een trimsalon geweest. Daar werd ze gewassen, en de loszittende haren werden met een grote föhn uit haar vacht geblazen. De trimster en Iszy kunnen het ook heel goed met elkaar vinden. Toen ik haar kwam ophalen in de trimsalon liep ze relaxt op haar gemak te snuffelen en te kwispelen. Ook hier gaf ze kusjes weg!!!

Iszy is een gemakkelijke heerlijke lieve knuffelKuvasz. Is heel zelfstandig, vindt het heerlijk om buiten te zijn en te waken. Een paar keer per dag inspecteert ze de omheining. Dat doet ze het liefst als we haar roepen om binnen te komen. Nee.... eerst nog een rondje langs de hekken op haar gemakje, en daar hoort dan ook nog eerst een plasje doen bij. 

Samen met Witte herder maatje Floris wordt er goed gewaakt en heel veel gespeeld samen. Die 2 hebben lol voor 10!!!!

Eenmaal binnen, dan duwt ze met haar kop en lijf je bijna omver, zo dicht wil ze bij je zijn. En dat doet ze bij iedereen die ze kent!

Iszy is onze derde Kuvasz. Het is hartstikke leuk om te zien hoe iedere hond van hetzelfde ras zo anders is. Maar ik moet zeggen, dat onze vorige 2 Kuvaszok ook bijzonder lief en gemakkelijk waren.

Met deze 2 zussen hebben we nooit problemen gehad!

Tijdje terug werd Iszy zelfs gevraagd om mee te doen in een kort filmpje over het speurwerk wat de dierenarts naast haar werk doet in de kliniek. Jammer genoeg kon het baasje van Iszy niet, maar voor de volgende keer zijn ze paraat. Onze Iszy Északi Irányban in een kort filmpje, dat hadden wij nooit durven denken. Inmiddels is ze 2x op de televisie geweest.

Haar baasje Marquerite

                                                                        

Ikra Északi Irányban

Ikra woont bij Nadine en is overdag met haar baasje mee naar het vrachtwagenbedrijf van Nadine en haar broer Wim. Daar komen vaak grote vrachtwagens met  enorme laadbakken. Samen met baasje Nadine kijkt Ikra of het allemaal wel goed gaat. Zo beleeft Ikra elke week wel iets spannends.

 

Ook een modderbad nemen is een hobby van Ikra. Al vanaf puppy vind ze dat leuk om te doen. En zo je op de foto's kan zien, vind ze het nu 8 jaar jong nog steeds leuk! 

 

                                  Mascotte Garak

Dit verhaaltje gaat over Garak Északi Irányban, Garaks's baas Toon en de kleinzoons. Al 6 jaar is Toon met Garak bij elke wedstrijd te vinden bij de voetbalclub Vooruit Oirschot. Garak is de grootste mascotte van de voetbal team's. .Zonder Garak wordt er geen wedstrijd gespeeld.

Zes jaar geleden was Garak al de mascotte van het elftal van kleinzoon Tomas.

Nu is hij al jaren de trouwste supporter van 3 jeugdelftallen, waar de kleinzoons van Toon in spelen. Er zijn zaterdagen bij dat Toon en Garak 3 wedstrijden zien. En dat doen ze nog steeds met veel plezier. Garak vind het geweldig als de voetbaljongens hem een knuffel geven.

Ieder jaar organiseert Vooruit Oirschot in de laatste vakantieweek de voetbaldagen voor de jeugd t/m 13 jaar.

Er doen dan 180 kinderen mee. Toon gaat dan met Garak alle 3 dagen kijken, want zonder de mascotte Garak is er een lege plek aan de zijlijn.

Iedereen in Oirschot kent Garak, want hij is de trouwste supporter van Vooruit Oirschot.

Garak is de favoriet bij de voetballertjes zoals je op de foto kan zien. Bij de thuiswedstrijden komen ouders vaak vragen welk ras Garak is. Garak wordt ook wel de ijsbeer van Oirschot genoemd. 

 Mascotte Garak en zijn fanclub

 

Garak doet samen met zijn  baasje Toon vrijwilligerswerk. Toon en zijn dochter Sandra zijn op de hondenschool waar Sandra traint met Garak en ook samen de Breitnersport beoefenen, benaderd met de vraag of Toon met Garak naar zorginstellingen wil voor de knuffelochtenden. Garak heeft 2 knuffelprojecten gedaan. En Toon en Garak hebben alweer een uitnodiging op zak voor het volgende project.. Dan gaan ze in Oirschot naar de Amalizorg. Dit is een zorginstelling voor Dementerende ouderen. Zij beschikken over 4 huiskamers, en in elke huiskamer willen ze graag een hond op bezoek. Garak is hier echt geschikt voor. Garak staat tussen 2 rolstoelen in, en laat zich lekker knuffelen en loopt blij naar het volgende groepje. Echt leuk om te zien, vooral ook, omdat de bewoners zo genieten van de knuffelmomenten. Je ziet de bewoners helemaal opfleuren en je ziet weer een lach in de ogen. Echt zinvol dus!!!!

 

 

Hondenknuffelochtend in Vessem.

Op de eveneens zeer zonnige vrijdagochtend van 4 juni zijn we naar De Groenendaal in Vessem geweest. Tijdens de koffie op het terras kwam de begeleidster Lotte ons de indeling van de ochtend vertellen. Koffiedrinken, dan om ca 10.30uur een wandelingetje door het dorp en daarna de honden aaien op het terras. Dat was prima, alleen het duurde allemaal wel wat langer voor we konden gaan wandelen.

Wat bleek?

Door het prachtige weer en het zien van de honden, kregen steeds meer bewoners zin in de wandeling. Waarvan veel in een rolstoel en ja, dan heb je ook weer genoeg mensen nodig om te duwen. Maar om iets na 11.00uur was het zover. In optocht, met bewoners in een rolstoel, en nog een aantal met rollater hebben we een half uurtje door Vessem gewandeld. Iedereen vond het gezellig en de honden gedroegen zich keurig. Natuurlijk was er onderweg gesprekstof genoeg. Want veel deelnemers hadden vroeger zelf ook een hond gehad. Weer terug bij de zorginstelling werden de rolstoelen in een kring op het terras gezet en konden de bewoners de honden aaien. Ook hierbij gedroegen de honden zich alsof ze dit al veel vaker hadden gedaan. Toen het etenstijd werd, zijn we met de honden weer naar huis gegaan, en we waren het allemaal met elkaar eens. Dit verdient een herhaling!

Je staat er niet bij stil dat je met iets, wat je zelf gewoon vind elke dag, iemand zo blij kan maken!!!!

Toon en Sandra en Garak Északi Irányban 

Garak tussen de bewoners van het verzorgingshuis!

 

 

Meelopen

Al vanaf het moment dat Garak bij Toon en Riet is gaan wonen, ging Garak s' avonds met Toon mee naar buiten. Zodra Toon kippen zei, staat Garak op en samen lopen ze naar de tuin om de kippen op stok te krijgen, en ook dat is samen met de hulp van Garak een klus die snel klaar is. Ook de geiten gaan als ze Garak zien, uit zich zelf naar hun stal.